JouniMartiskin Pulinaa ja politiikkaa

Suunta Suomelle

Niin kävi kuin kävi. Demarien suunta ei kelvanut vaaleissa suomalaisille. Takkiin tuli niin, että osalta tukka lähti. Terveisiä vaan näissä merkeissä Haverisen Timolle Iisalmeen, iloisen hymiön kanssa kuitenkin.

Porvarihallitusta pukkaa erittäin vahvasti. Kuulun siihen joukkoon demarileirissä, joka ei kävisi enää mitään neuvotteluja hallitukseen lähdöstä, vaan löisi sen asian kanssa hanskat tiskiin. Kun tulos on umpisurkea, olimme vielä päähallituspuolueista kannatukseltaan se heikompi, ei silloin ole mitään tekosyytäkään lähteä kompastelemaan vastuulliseksi tahoksi hallitukseen. Siellä on siis kolme suurempaa puoluetta edellämme, muistettakoon tämä!!!

Ihmisiä ei mm. kiinnostanut tarpeeksi nollatuntisopimusten kieltäminen, joka oli konkreettisin lupaus työssä käyvälle väestölle. Ilmeisesti varsinkin keskustalaisten viljelemä sananparsi työ kuin työ (ja tätä jatko-osaa ei koskaan mainita siinä yhteydessä: ja palkka kuin palkka) on aina parempi kuin olla työttömänä, on nyt sitten se parempi vaihtoehto. Kun se sanonta ei vaan satu omaan nilkkaan.

Ja onhan nyt sitten luvassa myös keskustalainen yhteiskuntasopimus, pikavauhtia päätettävänä, josta ei etukäteen saatu mitään konkretiaa tulevan pääministerin suusta. Toivotaan että se onnistuu, eikä sen asian mahdollisesti mennessä piloille puututa sitten lakko-oikeuteen.

Porvarihallitus joutuu toki yhtä kovien päätösten eteen kuin olisi joutunut punamultakin. Toteutustapa päätöksissä lienee brutaalimpi. Etuisuudet ovat säästöjen keskiössä. Ja jos veroja kevennetään kokoomuksen tahdon mukaisesti, kasvaa leikkaustarve entisestäään. Veropohjalla valtio kuitenkin toimiaan rahoittaa hyvin pitkälle. Mielenkiintoinen yhtälö, joka ei suurella todennäköisyydellä hyvän olon tunnetta pienipalkkaiselle ja työttömälle tuo. Isotuloisten kohdalla tuosta en olisi niin varma, nirvana saattaa heillä nimittäin olla aivan nurkan takana....

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat